Közös örömfestéssel zárult a június 9-i balatonszárszói Akvarell Nap, és egyben a Balaton Akvarellfesztivál, amit június 4. és 10. között rendeztek meg a településen.

Az Akvarell Napon részt vett és köszöntő beszédet mondott Szikszai Sándor festőművész, az IWS Hungary és Watercolor Academy alapító elnöke, valamint Gorean Eugen akvarellfestő művész, a Nemzetközi Akvarellfestő Társaság (IWS) tagja, akinek munkáiból a rendezvény kereti közt kiállítás is nyílt.

Az Akvarell Nap résztvevőit Dorogi Sándor, Balatonszárszó polgármestere köszöntötte, a program részeként a Hajdúszoboszlói Mazsorett Csoport műsorát, valamint Uszkay Gabriella mézeskalács bemutatóját tekinthették meg az érdeklődők.

Közös örömfestés a balatonszárszói Akvarell Napon

A szárszói Akvarell Nap a Balaton Akvarellfesztivál zárónapja volt – a nemzetközi művészeti fesztiválnak harmadik alkalommal adott otthont a település. A június 4. és 10. között zajló, workshopokkal és kiállításokkal tarkított szakmai találkozó során a résztvevő művészek bemutathatták alkotásaikat a műkedvelő közönség előtt, és belekóstolhattak Balatonszárszó életébe, az inspiráló balatoni nyár hangulatába.

A találkozón részt vevő művészek idén a balatonföldvári kikötőben és a kőröshegyi levendulásban is jártak – az alkotó munkáról és a Balaton Akvarellfesztivál további történéseiről készült képek ITT tekinthetők meg.

A szárszói Akvarell Nap alkotói és résztvevői kezükben az elkészült, 10 méter hosszú akvarellel

A szombati Akvarell Nap fénypontja a közös örömfestés volt, ahol a művészek és az érdeklődő közönség együtt egy 10 méter hosszú akvarellen örökítették meg a balatonszárszói panorámát.