infoblokk esza

Projekt címe és célja: „A reformáció 500 éves jubileumának méltó megemlékezésére egy történelmi örökséget bemutató sétány megvalósítása Balatonszárszón” REB-17-E-0052


Kedvezményezett neve: Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzata
Szerződött támogatási összeg: 5 millió Ft
Támogatás mértéke: 100%
A támogatott projekt befejezési dátuma: 2018. május 31.

A támogatott projekt tartalmának rövid bemutatása:   
A Reformáció 500 éves jubileumi éve alkalmából 2017. november 9-én került sor a
MEGÚJULÁS ÚTJA tematikus út ünnepélyes átadására, amely Balatonszárszó egyházai, közösségei és az Önkormányzat összefogásával a támogatási összeg segítségével valósult meg. A település központjában bárki 1-1,5 óra alatt végigsétálhatja a 10 állomásból álló utat. Az egyes megállókban táblák kaptak helyet, melyeken a reformáció legjelesebb vívmányai és azoknak a mai életünkre tett hatásai olvashatóak. A táblák mellett padokat helyeztek el, melyeken megpihenhet a fáradt vándor, elgondolkodhat és emlékezhet, inspirálódhat és megújulásra indulhat.
A Megújulás Útja állomásai
1. Megújulás Útja
2. Ecclesia semper reformanda
3. A Szentírás elérhető
4. Házasság, család
5. Közösség - felelősség
6. Teremtő tudás
7. Újrakezdés
8. Templomok
9. Ember és természet
10. Keresztény kultúra

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőtől " A REFORMÁCIÓ 500 éves jubileumának méltó megemlékezésére egy történelmi örökséget bemutató Jubileumi sétány megvalósítására"  Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzata 5.000.000 forint vissza nem térítendő támogatást kapott:

keszult magyarorszag korm tamogatasaval 2017