IZGALMAS LÁTNIVALÓK AZ ÉLMÉNYEKKEL TELI CSALÁDI ÜDÜLÉSHEZ , AKTÍV KIKAPCSOLÓDÁSHOZ

Balatonszárszó kedvelt célpontja a családos, kisgyermekes pihenni vágyóknak, szabadidős programot, gyermekprogramot kereső családoknak a Balatonnál. Az alábbi a látnivalók minden bizonnyal maradandó emléket jelentenek majd kicsiknek és nagyoknak…

CSUKÁS SZÍNHÁZ

Magyarország egyetlen szabadtéri, fedett gyermekszínháza, ahol nyaranta gyermek és felnőtt színházi előadásokkal, koncertekkel, fesztiválokkal és kézműves foglalkozásokkal várják a család minden tagját.

 • 8624, Balatonszárszó, Jókai Mór utca 2.
 • GPS:46.8330821-17.8322233
 • parkolás: ingyenes parkoló

KAPCSOLAT ÉS PROGRAMINFORMÁCIÓ

PROGRAMOK


ÖREGHEGYI SZABADIDŐ PARK

 • 8624 Balatonszárszó, Öreghegyi Út 26.

KAPCSOLAT ÉS PROGRAMINFORMÁCIÓ


NAGYCSEPELYI HORGÁSZTÓ

Nagycsepely, melynek eredete visszanyúlik a XII századba, egy olyan kis Somogy megyei település, mely bár nagyon könnyen megközelíthető, mégis távol van a városok zajától.

A horgásztó Nagycsepely külterületén, Balatonföldvártól 15 km-re található. A tó a közel 8 hektáros terület több mint negyed részén terül el. Egy csippentés az ősi vadonból…

 • GPS: 46.736741-17.819259

KAPCSOLAT

Szabó Ernő tógazda 

ÁRAK, JEGYEK, IGÉNYBE VEHETŐ SZOLGÁLTATÁSOK

 • csónak használati lehetőség
 • végszerelék behordása engedélyezett

ISKOLAMÚZEUM KÖTCSE

szakgyűjtemény

Az evangélikus templom melletti régi oskolában az egykori felszerelési tárgyakkal – régi padokkal, palatáblával, egykori irkákkal – múzeumot rendeztek be.

 • 8627 Kötcse, Templom u. 5.
 • GPS koordináta:46.7517993168 / 17.8598794264

KAPCSOLAT

NYITVATARTÁS:   január 1. – december 31.

LÁTOGATHATÓ: bejelentkezéssel

BELÉPŐ: ingyenes

AKADÁLYMENTESÍTETT: részben

MÉG TÖBB LÁTNIVALÓ KÖTCSÉN


SZÓLÁDI LÖSZPINCESOR

Szóládon Európában is egyedülállóan 125 nyilvántartott, löszfalba vájt pince található. Nem véletlenül élvez különös védettséget a pincesor.

 • 8625 Szólád, Vadvirág u.
KAPCSOLAT
A Henry Ford-díjas, löszfalba vájt pincéket a II. világháborúban többnyire még búvóhelyként használták, de mivel a hőfok egész évben állandó, így kiválóan alkalmas bor tárolására is.
Több mint száz pincében érlelnek ma is borokat, de a helyszínen kulturális és gasztronómiai fesztiválokat is rendeznek évente több alkalommal.

A Szólád környékén található erdőkön több kijelölt turista útvonal vezet keresztül, többek között a kereki várhoz, illetve a helyi „búcsújáróhelyhez”, a Nezde szoborparkhoz.

BALATONI BRINGAKÖRÚT

Balaton körüli kerékpárút 

A “Balatoni Bringakörút“ kb. 210 kilométeren keresztül futja körbe a Balatont. Útvonalát – amely a balatoni települések között többnyire elkülönített, aszfaltozott kerékpárúton halad, míg lakott területen belül kis forgalmú utcákon, üdülőterületeken és egyre több helyen önálló kerékpárúton vezet – egyértelműen jelzik a sűrűn elhelyezett zöld táblák „Balatoni bringakörút” felirattal.

A bringakörút balatonszárszói szakasza a vasút túloldalán, kis forgalmú mellékutcákon vezet.

A Balatoni Bringakörút balatonszárszói szakaszán igénybe vehető szolgáltatások

DÉLI PARTI SZAKASZ

Balatonberény – Szántód

 • Távolság: 53 km (Balatonberény – Balatonkeresztúr – Balatonmáriafürdő – Balatonfenyves – Fonyód – Balatonboglár – Balatonlelle – Balatonszemes – Balatonőszöd – Balatonszárszó – Balatonföldvár – Szántód)

BŐVEBBEN A BALATONI KERÉKPÁRÚTRÓL


KALANDPARK ÉS BOBPÁLYA BALATONBOGLÁR

 • GPS: 46.776949, 17.661385

KAPCSOLAT


VADÁSZAT


KAPCSOLAT