CSUKÁS SZÍNHÁZ □ TÚRAÚTVONALAK □ SZABADIDŐPARK □ BRINGAKÖRÚT □ HORGÁSZAT □ VADÁSZAT □ HENRY FORD-DÍJAS LÖSZ PINCESOR □ ISKOLAMÚZEUM □ KALANDPÁLYA  □AKTÍV KIKAPCSOLÓDÁS □  CSALÁDI LÁTNIVALÓK □ BALATONSZÁRSZÓ □ SZÓLÁD □ KÖTCSE □ NAGYCSEPELY


Balatonszárszó kedvelt célpontja a családos, kisgyerekes pihenni vágyóknak, szabadidős programot, gyermekprogramot kereső családoknak a Balatonnál. Az alábbi a látnivalók minden bizonnyal maradandó emléket jelentenek majd kicsiknek és nagyoknak…

Csukás Színház

Magyarország egyetlen szabadtéri, fedett gyermekszínháza, ahol nyaranta színházi előadásokkal, zenés darabokkal és számos gyermek-és felnőtt programmal várják a látogatókat.

Programok és információ


Öreghegyi Szabadidő Park

8624 Balatonszárszó, Öreghegyi Út 26.

 

Programok

  • II. Balatonszárszói Kutyaszépségverseny

  • Szárszói Majális


Nagycsepelyi horgásztó

8628 Nagycsepely

Kapcsolat

Szabó Ernő tógazda 

Nagycsepely, melynek eredete visszanyúlik a XII századba, egy olyan kis Somogy megyei település, mely bár nagyon könnyen megközelíthető, mégis távol van a városok zajától.
A tó a közel 8 ha terület több mint negyed részén terül el. Egy csippentés az ősi vadonból.

Árak, jegyek, igénybe vehető szolgáltatások

 Iskolamúzeum  – Kötcse

szakgyűjtemény

Kötcse, Templom u. 5.

Kapcsolat

Az evangélikus templom melletti régi oskolában az egykori felszerelési tárgyakkal – régi padokkal, palatáblával, egykori irkákkal – múzeumot rendeztek be.

 

Nyitva tartási időszak:   január 1. – december 31.

Látogatható: bejelentkezéssel

Belépődíj: ingyenes

Akadálymentesített: részben

Még több látnivaló Kötcsén

 


Szóládi löszpincesor

8625 Szólád, Vadvirág u.
Kapcsolat
  • telefon: (20) 435 4988
Szóládon Európában is egyedülállóan 125 nyilvántartott, löszfalba vájt pince található. Nem véletlenül élvez különös védettséget a pincesor.
A Henry Ford-díjas, löszfalba vájt pincéket a II. világháborúban többnyire még búvóhelyként használták, de mivel a hőfok egész évben állandó, így kiválóan alkalmas bor tárolására is.
Több mint száz pincében érlelnek ma is borokat, de a helyszínen kulturális és gasztronómiai fesztiválokat is rendeznek évente több alkalommal.

A Szólád környékén található erdőkön több kijelölt turista útvonal vezet keresztül, többek között a kereki várhoz, illetve a helyi „búcsújáróhelyhez”, a Nezde szoborparkhoz.

Programok

  • Löszpincesori Bor- és Balatoni Lovasfesztiválra és Családi nap


Balatoni Bringakörút

Balaton körüli kerékpárút (Balatoni Bringakörút)

A “Balatoni Bringakörút“ kb. 210 kilométeren keresztül futja körbe a Balatont. Útvonalát, amely a balatoni települések között többnyire elkülönített, aszfaltozott kerékpárúton halad, míg lakott területen belül kis forgalmú utcákon, üdülőterületeken és egyre több helyen önálló kerékpárúton vezet, egyértelműen jelzik a sűrűn elhelyezett zöld táblák „Balatoni bringakörút” felirattal.

A bringakörút balatonszárszói szakasza a vasút túloldalán, kis forgalmú mellékutcákon vezet.

Igénybe vehető szolgáltatások

Déli part (Balaton bringaút)

Balatonberény – Szántód

Távolság: 53 km (Balatonberény – Balatonkeresztúr – Balatonmáriafürdő – Balatonfenyves – Fonyód – Balatonboglár – Balatonlelle – Balatonszemes – Balatonőszöd – Balatonszárszó – Balatonföldvár – Szántód)

Bővebben a Balatoni kerékpárútról

 


Kalandpark és bobpálya Balatonboglár

GPS: 46.776949, 17.661385

Kapcsolat


Vadászat


Kapcsolat