A plein air festés technikájának elsajátítását és a szabadtéri festés élményét kínálja a Balaton Akvarell szeptemberben megrendezésre kerülő, négynapos foglalkozása.

A plein air a 19. század második felétől divatba jött szabadban való festés, jellemzője a műtermi megvilágítás helyett a természetes szórt fény, a reflexszínek megjelenítése.

A szabadtéri festés különböző technikáit csoportos foglalkozások keretében ismerhetik meg a résztvevők a szeptember 12-től 17-ig tartó akvarellfestő rendezvénysorozat részeként; a foglalkozások szeptember 13-16-a között, minden nap 9-16 óráig tartanak.

A négynapos képzés keretében a résztvevők elsajátíthatják a plein airrel kapcsolatos készségeket, a tónusok pontos visszaadásának technikáját, a fák, a víz és a felhők akvarell segítségével történő ábrázolásának különböző módjait és fogásait.

A júniusi Akvarellfestő Fesztivál résztvevői a kőröshegyi levendulásban alkotnak

A foglalkozásokon a Balatont, hullámokat, felhőket, tükröződéseket és számos természeti és tájelemet, a négy alkotási nap során egyre érdekesebb és egyre bonyolultabb tárgyakat és témákat fognak megfesteni a résztvevők.

A program ingyenes, a munkához szükséges akvarellpapírt, minimum 7 db ecsetet és a festékeket azonban mindenkinek saját magának kell biztosítania.

A négynapos foglalkozás során a Balaton Akvarell munkatársai azon túl, hogy beavatnak a plein air festés rejtelmeibe, egyéni szakmai konzultációs lehetőséget is biztosítanak a résztvevők számára.

A rendezvényen közreműködik mások mellett Sergei Kurbatov akvarellfestő művész, a szabadtéri festés egyik legjelentősebb alkotója is.

A rendezvény a balatonszárszói önkormányzat támogatását élvezi, ezért a jelentkezőknek módjuk lesz a helyi közösség életével is megismerkedni, így ellátogatnak majd a Szárszói Szüreti Mulatságra, ahol bárki kipróbálhatja a szőlőtaposást.

A programmal kapcsolatban további tájékoztatást nyújt:

Narbutt Daria

  • telefon: 06/70/5618079
  • email: narbutt.d@gmail.com

Tápai-Rácz Bernadett

  • telefon: 06/70/4558206

» FACEBOOK ESEMÉNY

KÖZÖSSÉG