MŰVÉSZETI FESZTIVÁLOK – NEMZETKÖZI KÓRUSTALÁLKOZÓ ǀ AKVARELL FESZTIVÁL ǀ NÉPTÁNCFESZTIVÁL

A kulturális örökség megőrzésében és átadásában Balatonszárszón jelentős hangsúlyt kapnak a különböző művészeti fesztiválok és programok, amelyek a táncművészetektől a képzőművészetekig széles skálán ünneplik az értékteremtő tevékenységeket.

A Nemzetközi Kórustalálkozó hazai és külföldi kórusok, felnőtt-és gyermekkarok évente megrendezésre kerülő baráti találkozója Balatonszárszón.

A fesztivál alkalmával az érdeklődők kórusműveket és koncerteket hallgathatnak közvetlenül a Balaton parton, a balatonszárszói Csukás Színházban.

PROGRAMINFORMÁCIÓ

 


A Balaton Akvarellfesztivál hazai és nemzetközi akvarellfestő művészek egy héten át tartó alkotótábora, amit hagyományteremtő céllal először 2017-ben rendeztek meg a településen.

A workshopokkal és kiállításokkal tarkított szakmai találkozó során a résztvevő művészek bemutathatják alkotásaikat a műkedvelő közönség előtt, és belekóstolhatnak Balatonszárszó életébe, az inspiráló balatoni nyár hangulatába.

PROGRAMOK

  • kiállítás
  • workshop
  • kirándulás
  • múzeumlátogatás

PROGRAMINFORMÁCIÓ

 


A Balatonszárszói Néptánc Találkozó az egyik legjelentősebb balatoni folklórfesztivál – a népzene és néptánc seregszemléje, amelyen számos hazai és külföldi együttes vesz részt évről évre.

A látványos felvonulással induló programon a folklórban gazdag magyar tájegységek és határon túli nemzetiségek műkedvelő és hivatásos előadói, hagyományőrző népművészei működnek közre a tradíciók ápolásához méltó teret nyújtó színes színpadi produkcióikkal.

PROGRAMINFORMÁCIÓ

József Attila Művelődési Ház

Info Pont

Csukás Színház