Megújult honlapunk

Balatonszárszó korábbi weboldala lecserélésre került!

Településünk honlapja átalakítás alatt áll, az információk feltöltése folyamatos. A teljes átállásig kérjük látogatóink szíves türelmét!

Az új weboldal elkészült, átgondolt tematikával és friss, aktuális tartalommal. A következő sorokban igyekszünk némi támpontot adni az oldal használatához. Azonban a további időszakban is folyamatosan kiigazítások, új tartalmak és adatok fogják színesíteni a lapot. Reméljük, jobban fogják tudni használni, mint a korábbi weboldalt.

Önkormányzat

Ez honlapunk kezdőoldala. Lefelé haladva sok hasznos információt találhatnak. A hangulatképek alatt található egy híreket megjelenítő felület, itt fontos információkat jelenítünk meg. Tovább haladva további információkat gyűjtöttünk össze, itt megismerhetik hírességeinket, testületünk jelenlegi tagjait, de információkat kaphatnak arról is, hogy milyen ügyeket és kinek a segítségével intézhetnek el az Önkormányzati Hivatalban, valamint számos érdekes és fontos adat került ide kigyűjtésre. (Intézményeink – A testület – Munkatársaink – Nonprofit Kft – Díszpolgárok – e-Ügyintézés – Pályázatok – „Szárszói” médiumok) Tovább haladva lefelé egy kellemetlen, de annál fontosabb rész kapott helyet, mely teljes egészében a COVID-19 (koronavírus) járványról, annak megelőzéséről szól és ennek keretein belül lett aktív egy azonnali üzenetküldő felület is, melyen gyors bejelentéseket tehetnek az Önkormányzathoz. Ezt követi a Polgármester Úr rövid köszöntője és a partnertelepülések elérhetőségei, valamint egy közvetlen link településeink rendeleteihez. Végezetül pedig a partnertelepülések és a magyarorszag.hu -ra vezető hivatkozások kaptak helyet.

Településünkről

Ebben a fejezetben megismerhetik Balatonszárszó történetét és ezzel kapcsolatos érdekességeket, alkotásokat. Korábban ilyen szépen csokorba szedve ezek az információk nem voltak elérhetőek, reméljük mindünk örömére szolgál majd ez az olvasmányos fejezet.

--Galéria

Képeket gyűjtöttünk össze közösségünk életéből. Itt érezhető igazán, hogy jó szárszóinak lenni. A továbbiakban együtt tudjuk majd gazdagítani az itt fellelhető tartalmat, ehhez pedig mást nem is kell tennünk, mint jólérezni magunkat a közös rendezvényeken.

Programajánló

Ide bekerült egy eseménynaptár, melyben havi bontásban látható, ha fontos esemény közeleg, ezzel igyekeztünk segíteni abban, hogy előre tervezhetővé váljanak a közösségi programok. A használatánál érdemes megemlíteni, hogy amennyiben egy eseményre rá is kattintanak, egy új felület nyílik meg, ahol esetenként bővebb leírást is találhatnak az adott programról. Így teljes értékű programajánlóként is tudják használni ezt a felületet.

Szabadidő

Ide kerültek a közösség és Balatonszárszó vendégei számára fontosabb programok és rendezvényi helyszínek ismertetései, leírásai, valamint a helyi sportolási lehetőségekkel kapcsolatos információk.

Infó pont – Éves programajánló – Csukás Színház – József Attila Emlékház – József Attila Művelődési Ház – Könyvtár – Sportélet – Strandok - Látnivalók

--Jegyértékesítés

A 2020-as évben ezen a felületen is lehetőségük lesz arra, hogy elővételben belépőjegyeket vásároljanak a strandra, illetve a József Attila Emlékmúzeumba. Azonban a jelenlegi vírushelyzetre tekintettel, bár a bolt megtekinthető, a jegyértékesítés szünetel. A 2020-as évben a Csukás Színház rendezvényeit a Kultkikötő szervezi, valamint a jegyeket online is értékesíti, ezért felkerült ide a jegyértékesítési felületükre mutató hivatkozás a könnyebb elővétel érdekében.

Szolgáltatások

Ebben a menüben lehetősége lesz a helyi és környékbeli vállalkozóknak és nyaraltatóknak arra, hogy hirdetéseket, leírásokat helyezzenek el. Egy kép kerül elhelyezésre, valamint a kép alá egy link, mely a hirdető weboldalára, vagy Facebook oldalára vezet.

Dokumentumtár

A dokumentumtár az egyik legfontosabb pont, itt fogják megtalálni összerendszerezve a közösség életét érintő iratokat és nyomtatványokat. Ennek kiigazítása jelenleg is zajlik, türelmet kérünk hozzá, a jelenlegi helyzet miatt a kolleginák leterheltek, így a szűrés lassan halad, tekintve, hogy több év anyagát kell átrostálni. Az aktualizálás folyamatos!

Akadálymentesítés

Törekszünk arra, hogy weboldalunk használható legyen akadálymentesített verzióban is. Ezért elkészült egy olyan aloldal, mely átszerkesztve tartalmazza a szöveges tartalmat olvasmányosabb formában, hogy a szövegfelolvasókkal is élvezhetőbb legyen a használat, valamint erősen megnövelt betűméret került alkalmazásra. A balatonszarszo.hu oldalra és az aloldalra is felkerült egy akadálymentesítést segítő eszköztár. Lehetőséget kínálva arra, hogy a szöveg nagyítható legyen, diszleksziások számára is élvezhető, a kontraszt megváltozzon, vagy akár arra is, hogy fekete-fehérré váljon a tartalom. Integrálva lett egy szövegfelolvasó és lehetőség van arra is, hogy a mondatokat alkotó szavak távolíthatók legyenek egymástól. A kurzor mérete is növelhető.