ELEKTROMOS ÉS ELEKTRONIKAI HULLADÉK LEADÁSA

A háztartásokban sok olyan veszélyesnek számító hulladék képződik, amelyeket nem szabad a szemétgyűjtőbe dobni, és lomtalanításkor sem kerül elszállításra. 

Annak érdekében, hogy megakadályozzuk azt, hogy az árokparton vagy erdőszélen kössenek ki ezek a hulladékok, súlyosan szennyezve ezzel a környezetet, Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzata elektromos és elektronikai hulladék gyűjtést szervez. 

A leadás időpontja: 2023. július 8-án, szombaton 800 órától 1200 óráig 

     július 9-én, vasárnap 800 órától 1200 óráig és

         július 10-én, hétfőn 800 órától 1500 óráig 

A leadás helye: az Önkormányzat Gyulai Pál utcai telephelye

A fenti időpontban és helyszínen a helyi lakosok és ingatlantulajdonosok leadhatják a feleslegessé vált működésképtelen, használaton kívüli, árammal, elemmel, vagy akkumulátorral működő eszközeiket, berendezéseiket. 

Szétszedett, hiányos berendezést (pl. kompresszor nélküli hűtőszekrényt, vörösréz tekercs nélküli televíziót stb.), lemerült akkumulátort az Önkormányzat dolgozói nem fogadhatnak be, ugyanis azt az elszállítással megbízott vállalkozó nem vesz át. 

Kérjük, hogy az elektronikai hulladékon kívül

     - a háztartásokban naponta képződő hulladékot

- ipari, mezőgazdasági, szolgáltatási tevékenység következtében keletkezett hulladékot

- építési törmeléket

- gumiabroncsot

- zöldhulladékot (ág, nyesedék, lomb, fű)

     - hamut, földet ne szállítsanak a telepre.

Tisztelt Balatonszárszóiak, tisztelt Ingatlantulajdonosok! Tegyünk együtt környezetünk védelméért, és vegyenek részt minél többen az elektronikai hulladékok gyűjtésében és leadásában!