Balatonszárszó Nagyközség Polgármesterétől
8624 Balatonszárszó, Hősök tere 1. Telefon: 84/362-501, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Ügyiratszám: 9427-3/2021                                     

TÁJÉKOZTATÁS A BALATONSZÁRSZÓ, JÓZSEF A. UTCA 939. HRSZ. ALATTI BEÉPÍTETLEN INGATLANNAL KAPCSOLATOS BEADVÁNY ÜGYÉBEN

 

Tisztelt Balatonszárszóiak!

 

Néhány Pipacs utcában és környékén élő lakostól beadvány érkezett Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületéhez.  Levelükben aggodalmukat fejezték ki az Önkormányzat tulajdonában álló József Attila utcai beépítetlen ingatlannal kapcsolatban. Beadványuk szerint az elmúlt két évben az Önkormányzat nyilvános szeméttelepet létesített a József Attila utcában, és oda szállít minden olyan szemetet, amit a közterületen összegyűjt, továbbá bárki elhelyezhet ott bármilyen hulladékot.

Tekintettel arra, hogy az ügy valamennyi balatonszárszói lakost és ingatlantulajdonost érinti, az ügyben ezúton adok tájékoztatást:

Az említett - 939. hrsz. alatti 10.909 m2 nagyságú - beépítetlen ingatlan Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzatának tulajdona. A terület egy részén, ahogy az a mellékelt fényképeken is látható, murva valamint darált és darabos bitumen átmeneti tárolása történik. „Nyilvános szeméttelepet” természetesen sem a József Attila utcában, sem máshol nem létesített az Önkormányzat, és az ingatlanra sem hordanak közterületen összegyűjtött hulladékot.

A jelenleg ott található anyagokat a Balatonszárszó, Tábor -, Gesztenye- és Külterület utcák útburkolatának felújításához használja fel a kivitelező Reaszfalt Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.. A cég a tevékenység folytatásához szükséges hulladékgazdálkodási engedéllyel rendelkezik. Az engedélyről rendelkező határozat ügyiratszáma: SO-04Z/KO/2757-32/2018, mely teljes terjedelmében megtekinthető az Önkormányzat hivatalos honlapján. Az engedély alapján a Reaszfalt Kft. Magyarország egész területén, változó munkaterületen a határozatban foglalt nem veszélyes hulladékok – például kőtörmelék, hulladékkavics, építési-bontási hulladék (beleértve a szennyezett területekről kitermelt földet is), bitumenkeverék, szénkátrány és kátránytermék - előkezelését és hasznosítását folytathatja.

 

Tájékoztatom Önöket, hogy a pályázat keretében megvalósuló útfelújítási munkák előreláthatólag 2022. április 30-ig befejeződnek. Néhány héten belül, de legkésőbb az említett időpontig az ingatlanon tárolt anyagok beépítésre kerülnek.

Balatonszárszó, 2021. december 7.

 

                                                                                   Tisztelettel:

                                                                                                           Fekete János s.k.

                                                                                                              polgármester

 

Az engedély az alábbi linken elérhető!

A vontakozó utcakép:

utcakep