TÁJÉKOZTATÁS SZEMÉTSZÁLLÍTÁSSAL KAPCSOLATBAN

Tisztelt Üdülőingatlan-tulajdonosok!

Az elmúlt napokban több lakossági bejelentés érkezett a Balatonszárszói Közös Önkormányzati Hivatalhoz azzal kapcsolatban, hogy a SIÓKOM Nonprofit Kft. a 2021. október 4-i szállítási napon a település üdülőterületeiről nem szállította el a gyűjtőedényzetben szabályos módon kihelyezett háztartási hulladékot.

Tájékoztatom Önöket, hogy belterületen a vegyes hulladékot a közszolgáltató állandóan lakott ingatlanok esetében egész évben, üdülő ingatlanok esetében április 1-től szeptember 30-ig heti egy alkalommal, az elkülönítetten gyűjtött hulladékot a gyűjtési naptárban megjelölt időpontokban szállítja el. 

Az október első hétvégéjén összegyűlt, és üdülőingatlanok edényzeteiben kihelyezett hulladék soronkívüli elszállításának érdekében megkerestem a közszolgáltatót. Azt a tájékoztatást kaptam, hogy 2021. október 1-től 2022. március 31-ig a SIÓKOM Nonprofit Kft. az üdülőingatlanokból – eltérő lakossági szerződés hiányában – a hulladékot nem szállítja el. Megoldásként azt javasolták, hogy a háztartási szemetet helyezzék a közszolgáltató emblémájával ellátott, jelölt műanyag zsákba. E zsákok használata esetén a hulladék korlátlan mennyiségben kerül elszállításra. A műanyag zsákokat árusító helyek listája itt elérhető el: http://siokom.hu/?q=node/25

Tisztelt Üdülőingatlan-tulajdonosok! Sajnos a fent ismertetetten kívül más megoldás nem kínálkozik a nyaralóikban októbertől márciusig keletkező háztartási szemét elszállítására, ezért kérem, szíveskedjenek e lehetőséggel élni, és a jelölt zsákokat használni. Segítő együttműködésük elengedhetetlen abban, hogy községünk képe rendezett és tiszta maradjon.

Megértésüket és segítségüket köszönöm.

Balatonszárszó, 2021. 09. 06.

                                               Tisztelettel:

                                                                  Fekete János s.k.

                                                                     polgármester