Tisztelt Balatonszárszói Lakosok! Tisztelt Nyaralótulajdonosok!


A tavaszias idő beköszöntével és a húsvéti ünnepek közeledtével egyre több nyaralótulajdonos és kiránduló érkezik településünkre. A napsütéses, kellemes időjárás sokakat csábít a Balaton partra.
A tapasztalatok azt mutatják, hogy a helyben lakók és ingatlannal rendelkezők követik a járványügyi rendelkezéseket és betartják a központi intézkedéseket, néhány alapvető szabályra mégis szeretném felhívni figyelmüket:
- Közterületen, illetve nyilvános helyen mindenki köteles más emberrel a szociális érintkezést – a közös háztartásban élők kivételével – a lehető legszűkebb személyi körre korlátozni, és a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot tartani.
- A települések belterületén, az utcán és a közterületen mindenki köteles maszkot olyan módon viselni, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje.
- Szabadtéren sportolni egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel közösen lehet, azzal a kikötéssel, hogy másoktól legalább 1,5 méter távolságot kell tartani. Az egyéni szabadidős sporttevékenység során nem kell a maszkot viselni.
- A vendéglátóhelyeken helyben fogyasztás még a teraszokon, kerthelyiségekben sem lehetséges. Az ételt elvitelre vásárolhatják meg, és kérem, hogy azt - lehetőség szerint - otthonukban, üdülőjükben fogyasszák el, ne az utcán, a parkokban vagy a Balaton parton.


A fenti rendelkezések betartását a rendőrség a Magyar Honvédség közreműködésével ellenőrzi. Tájékoztatom Önöket továbbá, hogy a védelmi intézkedések szigorításának meghosszabbítása miatt az általános iskolában 2021. április 18-ig digitális munkarend szerint folyik az oktatás, az óvodában ezen időpontig rendkívüli szünet van érvényben. Gyermekfelügyeletet az intézmények biztosítanak. Kérem a szülőket, hogy ezt csak a legszükségesebb esetben - különösen munkavégzés, védekezésben való részvétel miatt - vegyék igénybe.

A Mini Bölcsőde koronavírus fertőzés miatt - előreláthatólag április 6-ig - zárva tart. A fegyelmezett és felelősségteljes magatartásra nagyobb szükség van, mint valaha. Saját és embertársaik védelme érdekében kérem Önöket a járványügyi szabályok maradéktalan betartására.

Kellemes húsvéti ünnepeket és jó egészséget kívánok valamennyi Balatonszárszói Lakosnak és Ingatlantulajdonosnak.

Balatonszárszó, 2021.március 30.

Fekete János s.k.
polgármester