TÁJÉKOZTATÁS ÓVODA ZÁRVA TARTÁSÁRÓL

Tájékoztatom a Szülőket, hogy a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló 104/2021. (III. 5.) Korm. rendelet 11. §-a értelmében 2021. április 6-ig a köznevelési intézmények tantermen kívüli, digitális munkarendben működnek, az óvodákban pedig rendkívüli szünet van érvényben. A rendkívüli szünet utáni első munkanap: 2021. április 7.
A védelmi intézkedések ideiglenes szigorítása idején a gyermekfelügyeletről szóló 111/2021. (III. 6.) Korm. rendelet alapján az óvodában és az iskolában a szülő, törvényes képviselő kérelmére az intézményvezető gondoskodik a gyermekek, tanulók napközbeni felügyeletének megszervezéséről. A szülő, törvényes képviselő gyermekfelügyelet iránti kérelmét elektronikusan is benyújthatja az intézmény vezetőjének. Kérem a szülőket, hogy a gyermekfelügyeletet csak a legszükségesebb esetben – különösen munkavégzés, védekezésben való részvétel –
vegyék igénybe.
Tájékoztatom továbbá Önöket, hogy a hivatkozott jogszabály a bölcsődékre nem vonatkozik, tehát a Mini Bölcsőde jelenleg változatlanul működik.

Balatonszárszó, 2021. március 8.

Fekete János s.k.
polgármester