Balatonszárszói Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzőjétől

8624 Balatonszárszó, Hősök tere 1. 06-84/362-501

Krid: SKFEV 403037985

Tisztelt Vállalkozó!

Figyelem változás!

Az egyes adótörvények módosításáról szóló 2020. CXVIII. törvény helyi adókra vonatkozó rendelkezéseinek hatályba lépését követően, 2021. 01. 01. napjától az adózó a  helyi iparűzési adóról szóló adóbevallási kötelezettségét – ideértve az adóbevallás kijavítását és az önellenőrzéssel való helyesbítést – és az adóelőlegről szóló bevallási kötelezettségét kizárólag az állami adóhatósághoz elektronikus úton, az állami adóhatóság által rendszeresített elektronikus nyomtatványon teljesítheti.

Ami nem változik:

Az egyéni vállalkozónak nem minősülő magánszemély vállalkozó (őstermelő, egyéb önálló vállalkozó stb.) a helyi iparűzési adóról szóló bevallását papíralapon, az önkormányzati adóhatósághoz is teljesítheti. A helyi iparűzési adót továbbra is a Balatonszárszó Nagyközségi Önkormányzat  Helyi Iparűzési adó számlájára kell megfizetni a 10700749-47850408-52700000-ás számlaszámra.

Az önkormányzati adóztatás során az alábbiakban alkalmazott nyomtatványok tekintetében nem történt változás, azokat továbbra is az Elektronikus Önkormányzati Portál (EÖP) alkalmazásával lehet benyújtani (https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap):

a bejelentkezés, változás-bejelentés, idegenforgalmi adó bevallási nyomtatványok, a kizárólag önkormányzati adórendeletben szabályozott mentességi, kedvezményi rendelkezésekkel kapcsolatos nyomtatványok, az építményadóról, a telekadóról, a magánszemély kommunális adójáról szóló adat bejelentési nyomtatványok.

Balatonszárszó, 2021. január 06.

                                          Tisztelettel:

                                                                                 Tóth Zoltán sk.

                                                                                       Jegyző