Tisztelt Balatonszárszóiak!

Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzata Tájékoztatja Önöket, hogy a Kormány döntése értelmében, a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében, 2020. március 16-tól a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket és új iskolai munkarend lép életbe. Olyan tanítási módokat vezetnek be, amelyek nem igényelnek személyes jelenlétet.

Ezzel összhangban, a koronavírus járvány miatti veszélyhelyzetre való tekintettel, a közösségi érdekeket mérlegelve döntés született arról, hogy 2020. március 16-tól Balatonszárszón az óvodai és bölcsődei ellátás határozatlan ideig szünetel. A szülők igényei alapján indokolt esetben mindkét intézmény kiscsoportos felügyeletet biztosít. A művelődési ház, a könyvtár és a József Attila Emlékház a vészhelyzet fennállásáig zárva tart. Az Önkormányzat határozatlan időre lemond minden zárt és nyílttéri önkormányzati eseményt, rendezvényt.

A Közös Önkormányzati Hivatalban az ügyfélfogadás korlátozottan működik. Kérjük, hogy a saját és mások egészségének védelme érdekében ügyeiket lehetőleg telefonon, elektronikusan vagy postai úton intézzék. Személyesen csak különösen indokolt, halaszthatatlan esetekben keressék fel az ügyintézőket. A járványhelyzet alakulásától függően, ha szükséges lesz, a Hivatal is bezár.

A helyi gondozó szolgálat dolgozóinak felkészítése megtörtént, a gondozónők az előírt szükséges védőfelszereléseket használják, a rendszeres és folyamatos fertőtlenítésre különös figyelmet fordítanak a településen élő idősek ellátása során. Az önkormányzati konyha továbbra is üzemel, az ebéd kiszállítása továbbra is biztosított az eddigiek szerint. Kérjük a 65 éven felülieket, hogy hozzátartozóik segítségével oldják meg az ebédjük elvitelét, ha ez nem lehetséges, kérjék a Polgármesteri Hivatal szociális ügyintézőjének, Gipp Istvánné segítségét, lehetőleg telefonon. 06-84/362 501/122-es mellékTájékoztatjuk Önöket, hogy Balatonszárszón jelenleg nincs olyan személy, akire vonatkozóan házi karantént rendelt el a hatóság. Amennyiben településünkön lesz olyan karanténra kötelezett, akinek az otthon tartózkodás idején ellátása nem biztosított, az Önkormányzattól kérhet segítséget telefonon vagy e-mailben. Továbbá kérjük, hogy aki március 11-e előtt vagy március 11-e után tért haza külföldről, lehetőség szerint tartózkodjon otthon, vonuljon önkéntes házi karanténba.

Tisztelt Balatonszárszóiak! Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a www.koronavirus.gov.hu oldalon hiteles és naprakész információkat találnak a hatósági intézkedésekről, a megelőzéshez szükséges lépésekről és a teendőkről panaszok esetén.

Balatonszárszó, 2020. március 15.
Fekete János
polgármester