Tájékoztató a 2020-as COVID-19  járvánnyal kapcsolatosan

Hivatkozva Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos 115145/202/OTHH ügyiratszámú levelére, a jelen érvénye eljárás rend alapján az orvos-beteg találkozást a minimumra kell csökkenteni. Nem tanácsos a rendelőbe banális tüneteket mutató, illetve gyógyult, de kontroll vizsgálatot kérő esetek vizsgálata (náthás, láztalan, fáj a torka, kicsit köhög).

Telefonon rendelési időben rendelkezésre állunk, +36 84/ 0363-370, és minden hozzánk  forduló szülőt tanácsokkal ellátunk.
Minden egyes panasz-és tünet együttes  egyéni elbírálást követel, általánosítani nem lehet.
Amennyiben a korona vírusra jellemző magas láz, száraz köhögés, nehézlégzés tünetei jelentkeznek, úgy a zöld számot kell hívni, ebben az esetben tilos a rendelőbe jönni !
Egyébként lázas, de nem a fenti tüneteket mutató gyermeket a rendelőben vizsgálni szükséges, célszerű előzetes telefonos egyeztetés alapján időpontra érkezni.
Adminisztratív okok miatt a személyes megjelenés jelenleg nem kötelező, a szakorvosi leletek, és a közgyógyigazolványok érvényben maradtak. Az e-recept is működik, a felirt gyógyszereket a patika kiadja , a papír alapú vény nélkül is.

Beteg gyermekekkel egy kísérő, lehetőleg ne a nagyszülő érkezzen.
A távoktatásban részesülő, de nem beteg gyermek részére szülőknek táppénz nem adható.
A rendelőben és a váróban a kézfertőtlenítő rendelkezésre áll, belépéskor, és távozáskor kérjük használni szíveskedjenek!

Reméljük a rendkívüli állapot nem tart sokáig, igyekszünk rugalmasan megoldani minden hozzánk forduló beteg panaszait.

Tisztelettel : Dr. Merényi Éva