Tisztelt Balatonszárszóiak!

 

A koronavírus okozta veszélyhelyzet kihirdetése óta számos közleményben tájékoztattam Önöket a Kormány és az Önkormányzat által hozott intézkedésekről.  Most a járvány által előidézett helyzet emberi oldaláról szeretnék néhány gondolatot megosztani Önökkel.

Különösen nagy nyomás nehezedik most az egészségügyi dolgozóinkra, a Házi Szociális Gondozó Szolgálat gondozónőire és a Balatonszárszói Százszorszép Óvoda vezetőjének és konyhájának valamennyi munkatársára. A megszaporodott feladatok ellátásához be kellett vonni a Balatonszárszói Polgárőr Szervezet tagjait is. A járványügyi szabályok betartatását és bizonyos szociális jellegű feladatok koordinálását a polgárőrök segítségével tudja az Önkormányzat biztosítani. Az iskolánkban a pedagógusok tesznek komoly erőfeszítéseket azért, hogy biztosítsák a gyermekek oktatását egy számukra teljesen ismeretlen módszerrel. Ezúton mondok nekik köszönetet.

A településen működő kereskedőknek és vendéglátóknak igen rövid idő alatt kellett jelentősen átszervezniük tevékenységüket.  A községben járva azt tapasztalom, hogy a rendkívüli jogszabályi rendelkezéseket betartva működnek, és lehetőségeikhez mérten minden tőlük telhetőt megtesznek annak érdekében, hogy a lakosság ne szenvedjen hiányt semmiben. Köszönet nekik!

Köszönöm továbbá a helyi lakosoknak, szolgáltatóknak, munkavállalóknak hogy fegyelmezetten veszik tudomásul azt, hogy kizárólag a jelentős megszorítással járó járványügyi óvintézkedések betartásával óvhatják meg saját maguk és szeretteik egészségét.

Külön köszönetemet fejezem ki azoknak a külföldről hazatérő szárszóiaknak, akik a sok lemondás ellenére is, embertársaik védelme érdekében önként vállalták a 14 napos házi karantént. Egyben kérek mindenkit, hogy óvakodjon a meggondolatlan ítélkezéstől. Teszem ezt azért, mert az utóbbi napokban több olyan jelzés is érkezett hozzám a külföldről hazaérkezőktől, hogy az utcán néhányan sértő megjegyzésekkel illetik őket. Természetes, hogy mindannyian féltjük az egészségünket, azonban kérem, tartózkodjunk a durva véleménynyilvánítástól.

Végezetül köszönöm munkatársaimnak, a Közös Önkormányzati Hivatal, az Önkormányzat és intézményei valamennyi dolgozójának, akik a megváltozott munkakörülmények között, most is azon dolgoznak, hogy településünk élete zökkenőmentesen működjön.

Jó egészséget és kitartást kívánok mindannyiuknak!