Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzatának jogszabályi kötelezettségből adódódóan 2017. január 01. napjától kötelező csatlakoznia az ASP rendszerhez. Az ASP központhoz történő csatlakozáshoz elengedhetetlenül szükséges a megfelelő infrastrukturális feltételek megteremtése mind hardver, mind pedig szoftver tekintetében.

A fejlesztés célja az állampolgárok magas színvonalú kiszolgálása érdekében a közigazgatás minőségi színvonalának emelése, az adminisztratív terhek csökkentése és az átláthatóság növelése, mely érdekében egységesített önkormányzati elektronikus ügyviteli rendszer (ASP technológia) bevezetésére van szükség. Az ASP központhoz történő csatlakozáshoz elengedhetetlenül szükséges a megfelelő infrastrukturális feltételek megteremtése mind hardver, mind pedig szoftver tekintetében.

Működésfejlesztés keretében az ASP szolgáltatáshoz való csatlakozási folyamat során felülvizsgáltuk a belső folyamatainkat, működési rendünket és belső szabályozó eszközeinket, melyeket hozzá kellett igazítani az ASP-ben biztosított szakrendszerek működési rendjéhez. A tevékenység során szabályzatok aktualizálását (Informatikai Biztonsági Szabályzat és Iratkezelési szabályzat, a Közszolgáltatási adatvédelmi szabályzatot és a Közérdekű adatok nyilvánosság rendjének szabályzatát) valósítottuk meg Az önkormányzati szakrendszerek adatminőségének javítása, migrációja során adattisztítást, a rendszer testre szabását, paraméterezését és adatmigrációt végeztünk el. Az ASP szolgáltatáshoz történő csatlakozás során teszteltük és ellenőriztük a számunkra kialakításra kerülő szolgáltatások működését, a migrált és átadott adatokat.

A fejlesztésnek köszönhetően az ügyfelek által elektronikusan indítható ügytípusok közül az elektronikus iparűzési adó-bevallás és gépjármű adóbevallás ügyintézése válik elérhetővé. Eszközbeszerzés keretében 17 db kártyaolvasó berendezés, 4 db laptop munkaállomás, 6db monitor, 1 db multifunkciós nyomatkészítő és 1 db rack szekrény, switch és szünetmentes tápegység került beszerzése. A szolgáltatás minőségének javítása érdekében önkormányzatunk dolgozói az ASP szolgáltatás bevezetéséhez kapcsolódó oktatásokon vettek részt.

A projekt címe: „Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása”

Pályázati azonosító: KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2017-00668

Támogatás összege: 7.000.000,-Ft

Támogatás intenzitása: 100%

A megvalósítás időtartama: 2017.01.01.-2018.06.30.

Kedvezményezett: Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzata

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Strukturális és Beruházási Alapok társfinanszírozásával valósulhatott meg.

További információ kérhető:

Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzata, 8624 Balatonszárszó, Hősök tere 1.

Telefon: 84/362-501

E-mail: balatonszarszo@dravanet.hu; Honlap: www.balatonszarszo.hu

 

Letölthető sajtóközlemény