• a kedvezményezett neve: BALATONSZÁRSZÓ NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
  • a projekt címe: BALATONSZÁRSZÓ KULTURÁLIS ÉS AKTÍV TURISZTIKAI FEJLESZTÉSE
  • a szerződött támogatás összege: 100 MILLIÓ FORINT
  • a támogatás mértéke (%-ban): 100%
  • a projekt tartalmának bemutatása:

A Csukás Színház a régi kertmozi épületében került megvalósításra, évek óta nagy sikerű előadásoknak ad otthont. Elhelyezkedése ideális, a Jókai utca – Szabolcs utca – Csokonai utca által határolt telektömbben helyezkedik el, nyugati oldalról a Tóparti park határolja, így a kialakítandó parti sétány kiemelkedő elemévé válhat. A Csukás Színház működése, a színházi élmény és a szereplők munkakörülményeinek javítása érdekében a létesítményt a funkcionális-kiszolgáló oldalról kell bővíteni. Az épület mellett, ahhoz szervesen illeszkedően ki kell alakítani egy új öltöző – smink – mosdó-zuhanyzó blokkot, illetve egy díszletraktárt, továbbá homlokzati felújítás szükséges még az épületen.

A felújítással a legjobban kihasznált településterület fejlődik, ami jótékony hatású a településképre. A turizmus fejlődését segíti elő, növeli a vendég-éjszakák számát, ezáltal gazdasági fejlődést indukál, ami áttételesen a település bevételeit növeli.

A mesepark létrehozásával egyedi, szezontól független kiemelt kulturális jelentőségű együttes létrehozása, nagy turisztikai vonzerővel.

A versutca és versmegállók József Attila kulturális örökségét, valamint a helyi kulturális és szellemi élet eredményeit kívánja bemutatni, átadni.

Jelentős turisztikai vonzerő, teljes évben működőképes funkciókkal. Növelheti a vendég éjszakák számát, gazdaságélénkítő hatású, áttételesen a település bevételeit is növeli

  • a projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2020.05.31.
  • a projekt azonosítószáma: TOP-1.2.1-15-SO1-2016-00020