A kötcsei borász, Veszprémi László lett az Év borásza és szintén a Veszprémi pince 2016-os évjáratú Portugeiser borát választották az Év borának Balatonszárszón, ahol 17. alkalommal szerveztek a mikrotérségi termelők részére borversenyt.

Balatonszárszón és a környező településeken nagy hagyománya van a szőlő-és bortermelésnek, ezért a szárszói önkormányzatnak kiemelten fontos, hogy a helyi és környékbeli termelők számára évente biztosítson fórumot boraik megmérettetésére, valamint személyes és szakmai kapcsolataik ápolására.

Az idei borversenyre összesen 25 balatonszárszói, kötcsei, teleki és őszödi borász nevezett. A borbírálat április 27-én, csütörtökön zajlott, a díjakat április 28-án, pénteken délután adták át műsorral és vacsorával egybekötött borbálon a szárszói művelődési házban.

A nevezett tételek közül összesen 7 aranyérmes lett, a nagy arany elismerést – így az Év bora díjat – Veszprémi László 2016-os Portugeiser bora kapta. A termelő az Év borásza díjjal is gazdagodott.

A díjátadón fellépett a Szárszó Néptáncegyüttes, a Balatonszárszói Kabarészínpad, Azurák Mihály költő, és Balogh Lajos, aki bordalokat adott elő.

Képgaléria a díjátadóról!