Balatonszárszó csapata idén is részt vett a környék gasztronómiai hagyományait felelevenítő Kőröshegyi Böllérfesztiválon, amit a helyi Lótenyésztők Egyesülete évekkel ezelőtt abból a célból hívott életre, hogy a jellegzetes falusi disznótorok hangulatát felelevenítsék és átadják az utókor számára.

A gasztronómiai fesztivál böllérverseny is egyben, ahol négyfős csapatoknak kell bizonyítaniuk a sertésfeldolgozás terén szerzett jártasságukat, hagyományismeretüket.

A csapatoknak egy fél sertésből kell meghatározott disznótoros termékeket (hurka, kolbász), továbbá egyedi tájjellegű ételeket készíteni.

Így szerepelt Szárszó! Kattintson a fotókért!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a az Adatvédelmi irányelveket és a sütik -Cookie szabályzatban foglaltakat.

Bezárás