TELEPÜLÉSÜNKRŐL

 • Az irodalom és mese balatoni központja »

 • KEDVES VENDÉGÜNK!

  Balatonszárszó elsősorban természeti és épített csodákban gazdag település a Balaton déli partján, amit - mind hagyományait, mind jelenét tekintve - az irodalmi élet, azon belül is a mese balatoni központjának tartanak.

  Településünk díszpolgára a Kossuth-díjas meseíró Csukás István, akinek nevét Szárszón szabadtéri gyermekszínház viseli, ahol a nyári időszakban népszerű zenés előadásokkal, koncertekkel és más izgalmas programmal várjuk családos vendégeinket.

  Balatonszárszó neve összefonódik József Attila tragikus halálával. A költőóriás emlékének szentelt felújított, különleges élményt nyújtó, interaktív múzeumunk egész évben állandó nyitvatartással várja József Attila élete és az irodalom iránt érdeklődőket.

  Családbarát településként strandjainkon speciális gyermeköblöket alakítottunk ki és szabadtéri játékokkal várjuk nyaraló vendégeinket. A település 6 km-es Balaton-parti része a kistérségben egyedülálló, így számos lehetőséget nyújt a vízi sportok és az aktív kikapcsolódás kedvelőinek.

  Vendégeink időtöltését a kedvezményekre jogosító, ingyenesen igényelhető Szárszó Kártyával, valamint a nyári időszakban kihelyezett Információs Pont működtetésével tesszük kellemesebbé.

  Kérem, tekintse meg programajánlatainkat, válogasson Balatonszárszó tematikus látnivalói közül, vagy keressen nálunk szállást, éttermet. Amennyiben híreinkről, aktuális programjainkról szeretne értesülni, azt hírlevelünkre feliratkozva teheti meg.

  Remélem, hamarosan ellátogat Balatonszárszóra!

  Dorogi Sándor polgármester

 • Miért Balatonszárszó?

  TISZTELT VÁLLALKOZÓ, KEDVES LEENDŐ PARTNERÜNK!

  Balatonszárszó Somogy megye északi részén, a Balaton déli partján található. A Siófoki járás meghatározó települése, jelentős kistérségi szerepe az intézményrendszer vonzáskörzetén is tetten érhető. Általános iskolánk 6 település felső-, és 2 település alsó osztályos diákjait fogadja, felújított orvosi rendelőnk szintén mikrokörzeti központként működik a felnőtt-, gyermek-, és fogorvosi ellátás biztosításában.

  Balatonszárszónak saját lehajtója van az M7-es autópályáról, valamint áthalad rajta a 7-es főút és a Székesfehérvár–Gyékényes-vasútvonal, ami olyan vállalkozásoknak nyújt kedvező feltételt, akik számára fontos szempont a megközelíthetőség és a gyors közúti szállítmányozás.

  A település rendelkezik egy nagyközségtől, üdülő-településtől elvárható modern infrastrukturális fejlettséggel. Korszerű az ivóvíz, gáz, szennyvízcsatorna, energia és úthálózat kiépítettsége. A településen működő csaknem félszáz hotel, panzió és magánszálláshely akár 22.000 vendég színvonalas fogadását is biztosítani tudja.

  A település önkormányzata és gazdálkodása stabil. Számos országgal ápolunk intenzív kapcsolatot a kultúra és a gazdasági élet területén.

  Balatonszárszó számára kiemelten fontos a helyi-és helyben működő vállalkozások sikere. Ennek érdekében olyan, a vállalkozások tevékenységét és üzleti tervezését segítő kezdeményezéseket vezettünk be, mint a rendszeres érdekegyeztető-és információs fórum, vagy a vendégek és vállalkozók számára is előnyökkel bíró Szárszó Kártya rendszer.

  A településen jelenleg 240 üdülő és 140 lakótelek kialakítására van lehetőség, ahol a befektetői szándék szerint lakópark illetve, üdülőpark is létrehozható.
  Ingatlanjaink kereskedelmi célú bérbeadásával kapcsolatban rendszeres tájékoztatást nyújtunk honlapunkon, vagy hírlevélben.

  A település gazdasági eredményeiről és terveiről bővebben dokumentumaink között tájékozódhat, amennyiben felkeltettük figyelmét, kérem, forduljon hozzánk bizalommal!

  Tisztelettel,

  Dorogi Sándor polgármester


ELISMERÉSEK

2018-02-20

Az “Év települése”

A “Virágos Magyarország” a Magyar Turisztikai Ügynökség által jegyzett, 1994. óta töretlen sikerrel működő, országosan ismert mozgalom, amelynek célja a hazai kertkultúra felkarolása, támogatása és népszerűsítése. A […]
2018-02-20

Virágos Szárszó

Balatonszárszó 2003-óta vesz részt a Magyar Turisztikai Ügynökség által jegyzett Virágos Magyarország mozgalom versenyen, amely időszak alatt számos díjjal és elismeréssel jutalmazták a legvirágosabb települések sorában. […]

HÍRES SZÁRSZÓIAK

2018-02-15

Akikre büszkék vagyunk…

DÍSZPOLGÁROK □ SZÁRSZÓI HÍRESSÉGEK □ JÓZSEF ATTILA □ ÁZSÓTH GYULA □ CSUKÁS ISTVÁN □ RÓNAY GYÖRGY □ FARKASHÁZY TIVADAR □ SZŐKE GYÖRGY □ OBÁDOVICS JÓZSEF GYULA □ KISS GYULA □ NEMES MÁRTA □ SMELKA FERENC □ […]

ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL

2018-02-16

HIVATALI SZERVEZET ÉS ÜGYINTÉZÉS

Balatonszárszón 2013-óta működik közös önkormányzati hivatal meghatározott feladatok ellátására a két szomszédos település, Kötcse és Nagycsepely társulásával. A közös önkormányzati hivatal Kötcsén és Nagycsepelyen kirendeltséget működtet. […]

KÉPVISELŐ TESTÜLET

Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzat

képviselő-testülete

 

Dorogi Sándor polgármester

Fekete János alpolgármester

Dr. Tomka Ákos képviselő

Tefner Tibor képviselő

Apáti Kinga Csilla képviselő

Korcz Miklós képviselő

Nagy Zoltán képviselő

 

 

Bizottságok

 

Jogi, Ügyrendi és Pénzügyi Bizottság

Dr. Tomka Ákos elnök

Korcz Miklós tag

Apáti Kinga Csilla tag

Györkös Adrienn nem képviselő tag

Nagyné Császár Tünde Tímea nem képviselő tag

 

 

Egészségügyi, Humán és Köznevelési Bizottság

Apáti Kinga Csilla elnök

Tefner Tibor tag

Nagy Zoltán tag

Szerencsés Józsefné nem képviselő tag

Harmatos Ibolya Piroska nem képviselő tag

 

 

Környezetvédelmi, Turisztikai és Településfejlesztési Bizottság

Nagy Zoltán elnök

Tefner Tibor tag

Korcz Miklós tag

Kazsoki István nem képviselő tag

Darabos Szabolcs nem képviselő tag